Kor- og orgelværker af Otto Malling

Ved tre koncerter i maj 2022 er der mulighed for at høre Malling fra hans kirkemusikalske side.

Koncerterne finder sted:

  • Torsdag den 19. maj kl. 19.30 i Skovshoved Kirke
  • Lørdag den 21. maj kl. 14.00 i Kastrup Kirke
  • Tirsdag den 24. maj kl. 19.30 i Reformert Kirke.

Hovedværket er det store korværk ”Det hellige Land” for sopran- og barytonsolo, kor og klaver med tekst af Christian Richardt. Det smukke og udtryksfulde værk, fyldt med melodiøse arier og store korsatser, skildrer digterens besøg i det hellige land og de tanker det udløser hos ham. Desuden kan man høre en række a cappella-korsange, orgelstykker og åndelige sange af Otto Malling.

Om Otto Malling

Otto Malling (1848-1915) var dansk senromantisk komponist. Han er næsten glemt i dag, men i sin levetid var han en af dansk musiklivs førende skikkelser: Direktør for Det kgl. danske Musikkonservatorium og organist ved Vor Frue Kirke. Hans mange værker, ikke mindst hans orgelmusik, blev spillet over hele verden.

Han var i sin ungdom en progressiv skikkelse, der i modsætning til sine lærere Niels W. Gade og J.P.E. Hartmann var meget interesseret i nye tendenser fra udlandet. Hans egne kompositioner kombinerede den danske romantiske stil med træk fra især fransk musik.

På sine ældre dage blev han derimod de konservatives bannerfører, og han blev en stærk modstander af Carl Nielsen og kirkemusikreformatoren Thomas Laub. Konservatismen kom til at påvirke hans eftermæle, og efter sin død blev han hurtigt glemt. Først i de senere år er man begyndt at få øjnene op for, at Otto Malling var en endog særdeles kompetent komponist, der udfoldede sig med overbevisende kraft inden for en lang række genrer: Orkesterværker, vokal- og kammermusik og ikke mindst kirkemusik. Dejlig musik, der ligger og venter på at blive genopdaget.

Medvirkende

Tre kor har slået sig sammen om dette projekt: Reformert Kirkes Kor, Kastrup Kirkes Kor og kammerkoret AmaCantus. Andreas Werenfeldt og Mikael Garnæs skiftes til at dirigere, og Kastrup Kirkes organist Niels Henrik Jessen spiller orgel og klaver.

Solister er sopranen Sandra Thorsteinsdottir og barytonen Fritjof Fuglesang.